Vrei sa devii DJ ?

Vrei sa devii DJ ? Daca da, acest ghid este pentru tine. Afla tot ce ai nevoie pentru a imbratisa meseria si a devenii DJ ! Daca esti iubitor de muzica, iar placerea ta este sa te distrezi dar sa si distrezi publicul in acelasi timp, cel mai probabil ai o inclinatie pentru meseria de DJ .

Inainte de a incepe sa citesti acest scurt ghid, vreau sa iti aduc la cunostinta ca acesta este scris de un DJ, dar acest lucru nu garanteaza faptul ca toate informatiile prezentate ti se potrivesc 100% .

Ce este un DJ?

Voi folosi o definitie personala pentru a defini un DJ. Acesta este persoana care asculta si selecteaza titluri muzicale, urmand mai apoi a le reda publicului. Scopul acestuia este de a creea o stare de bine intr-un mediu unde oamenii in general se distreaza. De asemenea DJ-ul comunica cu publicul prin intermediul muzicii reusind sa creeze o poveste.

Vrei sa devii DJ ? Ce trebuie sa faci ?

Legal in Romania, trebuie sa obtii un atestat pentru DJ  si sa platesti o serie de taxe pentru muzica ce o vei folosi ulterior. Lasand “teoria” deoparte, pe langa cele mentionate anterior va trebui sa iti dedici o buna parte din timp muzicii. Detalii mai multe legate de partea legala a acestestei meserii poti gasi in videoclipul lui Gabriel de mai jos ! De asemenea iti recomand sa te abonezi la canalul lui pentru a afla mai multe informatii utile.

 

 

Va trebui sa asculti foarte multa muzica, sa iti creezi un stil propriu si sa iti impui inca de la bun inceput de fel de DJ doresti sa fii. De asemenea va trebui sa iti achizitionezi aparatura necesara desfasurarii activitatii de DJ. Aparatura poate fi achizitionata de la magazine de profil, iar preturile variaza in functie de aparuta pe care o doresti. Pentru inceput poti achizitiona “scule” la o valoare mica cat sa poti trece de perioada de invatare.

Unde pot invata tot ceea ce e necesar ?

De cativa ani exista cateva scoli specializate unde poti urma cursuri de dj incepator sau te poti atesta daca ai invatat tainele DJ-ingului. Atestarea este obligatorie pentru ca tu sa poti practica intr-un club sau sa poti deschide o afacere. O alta sursa foarte utila este… INTERNETUL. Gasesti la orice pas tutoriale de la 0 atat pe aparatura premium cat si tutoriale pentru softurile de DJ-ing. Poti scotoci Youtube pentru tutoriale si sa practici acasa folosind aparatura achizitionata. Iarasi o alta metoda este sa te imprietenesti cu un DJ . Este cea mai rapida de a acumula cunostinte dar si cea mai grea de exploatat. Nu oricine este atat de “serviabil”

De unde pot cumpara aparatura ?

Dupa cum spuneam si mai sus,  exista magazine de profil de unde poti achizitiona aparatura. Cateva dintre acestea sunt : DjSuperStore, AudioVision , ZeedoShop, etc. Indiferent de magazin, incearca sa cauti prin toate cel mai bun pret pentru aparatura de care ai nevoie.

Unde pot practica? Cum gasesc evenimente ?

Dupa ce ai indeplinit toti pasii de mai sus, va trebui sa te promovezi foarte bine. Va trebui sa iti creezi relatii, sa cunosti DJ din domeniu, sa incepi sa faci warmup-uri pentru diferiti artisti. Nu toata lumea ajunge sa puna muzica in afara spatiului propriu de locuit sau a petrecerilor intre prieteni. Acest lucru se datoreaza lipsei de promovare, a profesionalismului sau pur si simplu delasarea care te poate afecta foarte mult.

Axeaza-te numai si numai pe asta daca aceasta meserie crezi ca este de tine. Creeaza set-uri, invata productie muzicala ca sa te detasezi de majoritatea DJ-ilor. Incearca sa oferi VALOARE pentru a putea fi respectat si pentru a creste. Pune-ti intrebari : “De ce sa fiu eu pe scena X ?” “De ce m-ar alege pe mine ?” ” De ce vreau sa devin DJ ? ” … si asa mai departe.

Daca tot vorbeam de imprietenirea cu un DJ, cere acestuia sa te lase sa ii faci warmup-ul si ajuta-l cu ce are nevoie. Te va recomanda mai departe.

Cam acestea sunt sfaturile pe care eu ti le pot da. Vrei sa devii DJ ? Nu uita, atitudine profesionista, calitate in programul desfasurat si promovare MULTA !

Stay safe 🙂

 

Sumar
Vrei sa devii DJ ?
Numele articolului
Vrei sa devii DJ ?
Descriere
Vrei sa devii DJ ? Daca da, acest ghid este pentru tine. Afla tot ce ai nevoie pentru a imbratisa meseria si a devenii DJ !
Autor
Nume autor
Blogul lui Irinel
2 Comments

Lasă un comentariu