Tipologii de clienți pe care îi ai ca și DJ

Salut. Astăzi vreau să discutăm despre tipologii de clienti pe care ii ai ca si DJ, fie ca și DJ mobil fie ca și DJ de club.

De când merg pe la diferite evenimente în cluburi sau în diferite localuri private, am avut ocazia să întâlnesc multe tipologii de clienți/oameni prin public. Voi enumera câțiva clienti, menționând faptul că nu vreau să atac pe nimeni și nici să jignesc pe cineva, articolul tinzând către realitatea din zilele noastre.

Tipologii de clienti pe care ii ai ca si DJ

  • Clientul ce vine la tine cu fraza “Ceva mai dansant se poate?”

Deci pur și simplu de fiecare dată râd cu poftă atunci când am astfel de clienți sau participanți la un eveniment, care îmi solicită pe un ton așa mai rușinos ceva mai dansant. Din această categorie de oameni fac parte cei ce se ridică așa sfioși de la masă, rușinați puțin și ce vin ca pisicuțele la pupitru și te roagă (sau vin direct cu ton agresiv) să pui ceva mai dansant.

Conform DEX.RO dansant se referă la ceva care se dansează și mereu oamenii ce îmi solicită asta primesc întrebarea “Ce înseamnă mai “dansant” pentru dumneavoastră?” .

Răspunsul este cam același de fiecare dată “Păi nu știu…ceva mai dansant, mai dansabil așa”. Râd de fiecare dată pentru că la noi mai DANSANT = MANELE/MOOMBAHTON/REGGAETON.

Mai dansant nu înseamnă muzica pe care oamenii efectiv dansează în fața ta, ci muzica pe care de obicei publicul o aude la radio sau pe la diferite chefuri.

Chestia asta se aplică și în club, dar mai multe detalii puteți oferi și voi cred. Cel puțin asta văd eu…

  • Tipul/tipii de la masa care nu pleacă dacă nu pui Gheorghe Dinică

Am întâlnit multe persoane de genul ce sunt foarte frustrante… Una sau două mese, de obicei bărbați trecuți de a doua tinerețe, beți morți de cele mai multe ori fie la botez fie la nuntă, undeva în jurul orei 4 dimineața.

Cam așa începe toată piesa de teatru. Se ridică unul dintre ei frumos, cu paharul de vin în mână și vine agresiv spre aparatura ta fluturând paharul în diferite părți mai mai să facă cinste mixerului cu niște vin.

Prima oară e pașnic și pe un ton ok îți solicită de cele mai multe ori Gheorghe Dinică – Vagabondul vieții mele. Greșeala ar fi să refuzi sau să o dai cotită pentru că sigur revine pe un ton agresiv și îți spune că el nu se ridică de la masă și nu pleacă până nu faci ce zice el…

Hah, să fie el cel mai important de acolo? Voi ce ziceți ?

  • “Poți să pui de pe YouTube?”

Una dintre cele mai enervante categorii de oameni pe care îi poți întâlni la eveniment sunt cei care chipurile au o vastă cultură muzicală în spate, îți dau peste nas și zic “Ia mă că îți arăt eu ce prinde, că am un văr DJ/sunt și eu DJ/am auzit la bunica acasă” și întreabă dacă nu cumva există ca prin minune posibilitatea să pui de pe YouTube.

Logic că există în schimb de ce ai face asta? De drept dacă se simt refuzați te întreabă măcar dacă ai un cablu să îl bage în telefon.

  • “Ce piesă e asta?” la puterea a 5-a

Da, acele persoane care te freacă la icre de 10 ori pe seară(sau mai mult) să le dai piese din tracklistul tău. Asta a început totuși oarecum să cam pice datorită Shazam, dar tot mai sunt persoane ce nu sunt în pas cu tehnologia. Unii au chiar tupeu și se uită fără să îți ceară voie în ecranul laptopului să vadă ei ce și cum faci și ce piese pui/urmează, nu ?

Cu siguranță mai sunt diferite tipuri de clienți sau persoane cu care ai lucrat și tu cred. Aștept comentariile voastre mai jos și să îm spuneți, voi cam ce tip de oameni mai DIFICILI ați întâlnit pe parcursul evenimentelor voastre?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.