LEAGUE OF LEGENDS VS HEROES OF THE STORM

League of Legends ar putea fi cel mai popular joc MOBA, dar acest lucru nu a împiedicat numeroși concurenți să-și facă propriile versiuni. Cu mulți dezvoltatori de jocuri mari care au intrat în acțiune, inclusiv studiourile Valve și Hi-Rez Studios, a fost doar o chestiune de timp până când Blizzard a decis să lanseze propriul lui MOBA.

*ARTICOL SCRIS DE MIKII MIHAELA*

Cunoscut pentru alte titluri de jocuri populare, Blizzard a avut o istorie de jocuri de succes. Cu toate acestea, Heroes of the Storm poate intrece League of Legends? Unii susțin că poate în timp ce unii râd la întrebare.
Este League of Legends cu adevărat cel mai bun MOBA?

LEAGUE OF LEGENDS VS HEROES OF THE STORM: DEZVOLTATORII

Când vine vorba de dezvoltatorii din spatele jocurilor, de obicei cu cât este mai mare compania și cu cât mai multă finanțare are, cu atât mai bun este jocul. Dezvoltatorii mici nu dispun de resursele necesare pentru a se putea clasa pe lista marilor jocuri.
Deși Riot Games a început ca o companie foarte mică, League of Legends a fost primul joc pe care l-au produs vreodată. Acest lucru înseamnă că nu au avut experiență anterioară sau cunoștințe despre modul în care industria a lucrat. Având în vedere succesul Ligii Legendelor, Riot a arătat tuturor că au înțeles piața. La momentul actual, Riot Games este o companie de miliarde de dolari care poate rivaliza cu ușurință chiar și pe Blizzard. Cu peste 1000 de angajați dotați în întreaga lume, aceștia dispun de o sumă masivă de angajați și de resurse pentru un singur joc.

Blizzard, pe de altă parte, are o istorie mai îndelungată față de Riot. Fondată în 1991, Blizzard a produs o serie întreagă de jocuri de mare succes, printre care StarCraft, Overwatch, World of Warcraft și Diablo. După ce a lucrat la jocuri în numeroase genuri, Blizzard înțelege bine piața. Combinați acest lucru cu echipa lor de 4.700 de angajați, și sunt cu sigurantă mai mare decât Riot.
Considerăm că, pe baza expertizei lor, au înregistrat jocuri reușite și au avut unul dintre cele mai populare jocuri din 2006; Blizzard câștigă această rundă.

LEAGUE OF LEGENDS VS HEROES OF THE STORM: GAMEPLAY

Când vine vorba de MOBA, jocurile sunt adesea foarte asemănătoare. Acestea fiind spuse diferența de joc între League of Legends și Heroes of the Storm este foarte vizibilă.
League of Legends este cunoscut pentru a fi ușor de jucat și având o serie de campioni diferiți, ceea ce face ca jocul să fie interesant. Cu peste 100 de campioni, jocul este despre strategie la fel de mult ca și despre pricepere. Învățarea campionilor individuali și a hărților poate dura ceva timp, dar este ceva ce trebuie să faceți dacă doriți să deveniți buni la joc.
Heroes of the Storm, cu campioni din toate jocurile populare ale lui Blizzard, jucătorii se vor simți ca și cum ar ști deja eroii înainte de ai juca vreodată. Modul de joc rapid și ușor poate uneori să fie un pic haotic, fără ca nimeni să inteleagă ce se intamplă. Evident, jocurile sunt relativ mai rapide decât jocul tău tipic League of Legends. Acest lucru inseamnă că vă puteți aștepta să jucați o intreagă gamă de hărti și eroi pentru a obține experiența deplină.

Deși Heroes of the Storm are mai multe hărți decât LoL, Riot câștigă această rundă datorită modului de joc total diferit față de cel haotic pe care-l găsim în jocul creat de Blizzard.

LEAGUE OF LEGENDS VS HEROES OF THE STORM: CAMPIONII

Când vine vorba de campioni într-un MOBA, este important să ai o gamă diversă pe care jucătorii o pot folosi pentru a face față altor campioni. În prezent, League of Legends are peste 130 de campioni diferiți, cu vrăji și caracteristici unice. HotS are în prezent 70 de eroi, deși este mai puțin decât LoL, nu este neapărat un lucru rău.
Așa cum am menționat mai sus, toți eroii din HotS sunt de la alte jocuri de succes de la Blizzards, cum ar fi StarCraft, World of Warcraft și Diablo. Acest amestec unic de eroi transformă jocul într-un univers epic. Dezavantajul acestor eroi este că abilitatea necesară pentru ai juca variază de la prea ușor la prea greu. Unii eroi pot distruge inamicul cu doar câteva clicuri simple, în timp ce unii campioni mai dificili au nevoie de mult timp de joc pentru ai învăța.

League of Legends are mai mulți campioni decât HotS, dar asta nu este un factor câștigător. Diferența este că campionii au avut luni (dacă nu ani) de dezvoltare puși în ei pentru a se asigura că se incadrează în joc. Petrecând mult timp și investind mulți bani pentru campionii în curs de dezvoltare, Riot a reușit să producă niște indivizi cu adevărat unici.
Pe baza gamei de campioni disponibili și a modului în care aceștia funcționează bine împreună, precum și împotriva celorlalți campioni, trebuie să oferim această rundă League of Legends-ului.

LEAGUE OF LEGENDS VS HEROES OF THE STORM: CONCLUZIA

Poate fi un singur câștigător și credem că League of Legends a câștigat cu ușurință. Sigur Blizzard sunt probabil cei mai buni dezvoltatori de jocuri care au ani de experiență și cunoștințe în spatele lor, dar ei nu fac mereu jocuri de succes. Riot, pe de altă parte, au demonstrat că știu ce fac și au distrus înregistrările de jocuri în ultimii ani.

Când vă gândiți la cât timp și dezvoltare a fost pus în Liga Legendelor, este ușor să vedeți de ce a câștigat. League of Legends a optat și pentru harta unică, ceea ce înseamnă că jucătorii pot stăpâni harta înainte de a stăpâni campionii. HotS, pe de altă parte, permite jucătorilor să aleagă 14 hărți care, deși pot fi văzute ca un lucru bun, credem că este un dezavantaj. Credem că menținerea hărților constante este ceea ce a făcut ca League of Legends să aibă un succes atât de mare.

LEAGUE OF LEGENDS VS HEROES OF THE STORM: TABELUL DE COMPARARE

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.