Cum mi-am pierdut blogul și anii de muncă ?!?

Cum mi-am pierdut blogul și anii de muncă ?!? Da, ai auzit bine și cred că vezi foarte bine că site-ul MATEI-IRINEL.RO nu mai e ce a fost cândva 🙁 Am stat și am cugetat aproximativ o lună dacă să încep de la 0 și să îmi asum partea de vină pe care o am sau să îmi bag picioarele la propriu 🙂

Povestea sună cam așa :

Acum aproximativ o lună și puțin, într-o zi în care nu mă așteptam la ceva deosebit, primesc o notificare de la plugin-ul de monitorizare pe care îl foloseam (Jetpack) cum că, site-ul meu este down. Am avut o presimțire…una rea și din câte se pare s-a adeverit. Mi-am blestemat zilele oarecum știind că, înainte cu o seară voiam să fac backup și l-am amânat pe altă dată. Se pare că această amânare a fost fatală și astfel am pierdut cam 2 ani și ceva de  muncă. Ce s-a întâmplat? Probabil ați auzit povestea cum că Namebox a avut probleme grave cu serverele după ce, un individ a accesat serverele și a dat wipe la tot nu ? Se pare că eu eram găzduit pe unul dintre serverele lor în acel moment și m-a afectat și pe mine, ștergându-mi orice urmă din online. Practic eu din acel moment și până acum nu am mai existat. Toată lumea care îmi citea blogul m-a catalogat ca dispărut și nimeni nu a știut nimic până în acest moment.

Desigur, părerile sunt împărțite și există două tabere: Cei ce au dat în judecată Namebox și cei ce au decis să rămână (printre care și eu) și să o luăm de la capăt. De ce ? Pentru că eu unul am simțit că e vina mea în mare parte. E vina mea pentru că trebuia să îmi asigur backup extern, e vina mea că am crezut că totul va fi roz, e vina mea pentru că… am avut încredere. Personal îi cunosc pe cei de la Namebox, Vasile, Monica, oameni cu care am vorbit și știu cât au muncit pentru ceea ce a devenit Namebox în timp, sunt oameni cu capul pe umeri și această breșă de securitate i-a afectat maxim. De aceea m-am gândit să fiu imparțial totuși, să nu îi judec, să nu dau vina pe ei dar nici să le țin partea. Am luat totul asupra mea… Am pierdut blogul și două site-uri dragi mie dar… am decis să încep de la capăt.

Și de data aceasta am început fresh și mi-am luat toate măsurile de siguranță (backup extern în 2 locații diferite, module noi de securitate și stocare pe propriul hard a fișierelor). Dacă nici așa nu te poți proteja, ar cam trebui să ne lăsăm de bloguri nu ? Eu zic că totul va fi în regulă și învățăm din greșeli.

Tu ai pățit ceva asemănător ? Dacă da, povestește-mi într-un comentariu.

3 Comments

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.