Cum e la Arcca Vitan ? Păreri cămin Arcca Vitan

Salut! Astăzi vreau să fac o prezentare căminului unde eu locuiesc. Mulți poate știu, mulți poate nu faptul că, de când am început facultatea locuiesc într-unul dintre cele mai faine campusuri studențești din București: Arcca Vitan.

Am decis să scriu acest articol deoarece știu că mulți dintre voi sunteți acum în căutarea unui cămin că tot s-a terminat prima etapă de admitere și de ce nu să nu vă ajut și eu cu ce pot ?!? Ei bine există câteva motive pentru care eu am ales să locuiesc în continuare în acest cămin de 2 ani de zile (și încă nu m-am decis să plec prea curând) și anume:

 • Amplasarea căminului
 • Arcca este un cămin uber modern și utilat
 • Mijloacele de transport disponibile
 • Raportul calitate/preț excelent
 • Comunitatea și oamenii de aici
 • Echipa administrativă și echipa de admini
 • DISTRACȚIE, DISTRACȚIE, DISTRACȚIE
 • Spații de lectură și activități

Voi lua fiecare punct în parte și îl voi detalia mai jos.

Amplasarea căminului Arcca Vitan

Campusurile Arcca sunt amplasate în două locații în capitală și anume Vitan și Pajura. Eu unul voi discuta despre căminul în cauză și anume Arcca Vitan. Căminul din Vitan este amplasat aproape de zona ultra centrală a orașului (circa 15-20 de minute până la Piața Unirii și cam 30-35 de minute până la ASE – zic asta pentru că am cam stat cu ochii pe ceas de curiozitate) cât și foarte bine poziționat față de zona comercială a cartierului Vitan. Regăsim în zonă tot ce avem nevoie (Auchan Vitan, Piața Bobocica,  pizzerii, poștă, farmacii cafenele, cantine, săli de fitness/sport, etc). Zona este una liniștită și fără probleme față de alte cartiere ale capitalei. Fie că doresc să ajung în centru să merg spre Colentina sau înspre Pantelimon, Vitanul este o alegere bună ca și cartier deoarece este poziționat între toate acestea facilitând accesul către principalele zone ale capitalei.

Arcca este un cămin uber modern și utilat

Da, ador asta. La Arcca mă simt excelent pentru că nu duc lipsă de nimic. Voi enumera facilitățile pe care le am aici sub forma unei liste pentru a fi mai ușor de reținut.

 

 • Clădiri nou construite în care te simți în siguranță
 • Camere noi dotate cu frigider, cuptor cu microunde, baie proprie, conexiune internet gigabit prin cablu și Wi Fi
 • Bucătării dotate cu plite, cuptoare, hote, mobilier, etc
 • Săli de lectură
 • Sală de conferințe/evenimente (și vestea bună este că există un plan pentru o sală muuult mai mare dedicată distracției)
 • Restaurant / Magazin
 • Spălătorie și uscătorie de tip landromat
 • Teren de sport multifuncțional iluminat
 • Pază 24/24 și acces pe bază de cartelă unică pentru fiecare student (atât la intrare în campus cât și la intrare în cămine)

 

Mijloacele de transport disponibile

 

Că tot discutam despre amplasare și despre faptul că acest campus este foarte bine poziționat, aduc în discuție prezența mijloacelor de transport care este importantă pentru fiecare dintre noi.

 

Ca și mijloace de transport avem autobuze ce transportă studenții spre și dinspre metrou de dimineață până seara, cât și autobuze ale RATB în fața căminului ce fac legătură cu restul orașului (123 – zona Unirii, 135 – zona Dristor/metrou, 102 – zona Berceni, 223 – zona Mihai Bravu). De asemeni autobuzele RATB circulă și noaptea astfel că nu există motive de îngrijorare referitoare la transport.

Raportul calitate/preț excelent

Aici la Arcca, există mai multe posibilități de cazare în funcție de nevoile cât și de bugetul fiecăruia. Astfel că avem la dispoziție camere în regim Triple, Double sau Single, camere care la rândul lor pot fi Standard, Premium sau Premium plus. Consider că raportul calitate preț este unul excelent în condițiile în care ai tot ceea ce îți trebuie în interiorul campusului fără a fi nevoit să mai plătești utilități, parcare, pază, etc.

 

Prețurile variază în funcție de cameră și anume :

 

Cameră Triplă Standard – 120 €

Cameră Triplă Premium – 135 €

Cameră Dublă Standard – 155 €

Cameră Dublă Premium – 160 €

Cameră Dublă Premium Plus – 185 €

Cameră Single Standard – 275 €

Cameră Single Premium – 285 €

Cameră Single Premium Plus – 310 €

 

Tarif de setup* – 110 € ( 50 DE EURO REDUCERE PÂNĂ PE 15 SEPTEMBRIE)

Tarifele sunt valabile pentru anul universitar 2017 – 2018 (1 octombrie – 30 iunie)

Tariful de setup se achită o singură dată, la încheierea contractului, și include: igienizare și curățenie cameră în vederea primirii oaspeților, servicii de mentenanță pe parcursul desfășurării contractului și înlocuirea obiectelor consumabile.

Diferențele dintre camerele Standard și Premium constau în mărimea camerei, iluminarea blocului și respectiv a camerei, amplasarea mobilierului cât și paturi diferite ca și înălțime.

Comunitatea și oamenii de aici

Aici sunt multe de spus. Mi-am făcut de la început foarte mulți prieteni, am întâlnit oameni care au crezut în mine și cel mai important am avut parte de înțelegere, mi-am putut expune ideile și cu mândrie spun că am organizat împreună cu alți colegi de aici evenimente de mare amploare cât și evenimente mai mici pentru cei din campus. Voi detalia ceva mai jos despre asta. În general oamenii la Arcca sunt foarte deschiși și prietenoși. Acum e și logic că nu poți fi prieten cu toată lumea, în schimb vei întâlni fel și fel de oameni. De la DJ la magicieni, artiști, polițiști sau viitori doctori. Ne ajutăm între noi fie că e vorba de o pastilă atunci când ne doare câte ceva, fie când ne lipsesc ustensile de gătit sau avem nevoie de ajutor cu vreun proiect. Aici suntem familia Arcca, iar dacă vrei să afli mai multe despre noi, te poți alătura unuia dintre grupurile noastre oficiale !

Arcca Vitan

 

Arcca Vitan M6

Echipa administrativă și echipa de ”admini”

După cum spuneam, la Arcca am avut libertatea să fac lucruri de care sunt mândru cu ajutorul echipei de arccași cât și a echipei administrative. Printre realizările mele aici enumăr :

 

 • Organizarea și participarea în calitate de artist la festivalul “Joia Viitoare”
 • Sprijin oferit organizării primului bal Arcca acum 2 ani
 • Organizarea și instruirea studenților în cadrul workshop-ului “Inițiere în WordPress”
 • Participarea la activități desfășurate cu ocazia zilelor de paște, Valentine’s Day, etc
 • Participarea în calitate de DJ la majoritatea petrecerilor organizate în campus și restaurant

 

Mă bucur că au existat și există persoane care încă cred în viziunea mea și în lucrurile pe care eu mi le doresc pentru această comunitate de studenți.

De asemeni echipa administrativă a ajuns să fie a doua mea familie, unii dintre ei implicându-se și în problemele personale pe care eu le am cu sfaturi și multă energie atunci când le-am cerut ajutorul.

DISTRACȚIE, DISTRACȚIE, DISTRACȚIE

Mereu am fost tipul pus pe distracție. Îmi place muzica, voia bună și mai ales ador zâmbetele de pe fețele oamenilor atunci când pun muzică dar și pe cei ce uneori mă contestă. Am reușit să organizez multe evenimente și să particip la majoritatea petrecerilor de pe aici. Nouă ne place să ne distrăm și încercăm să facem asta oricând avem ocazia. Petrecerile anul acesta s-au ținut în restaurantul din cadrul campusului, iar anul care vine se anunță a fi mai promițător prin deschiderea unei săli dedicată petrecerilor cât și a recreerii după o zi grea de studiu sau muncă. Că tot vorbim de distracție și voie bună, îți voi lăsa un videoclip să îți prezint ceea ce am realizat noi, o mână de studenți !

Distracția în schimb nu se măsoară numai prin muzică. Am râș și ne-am distrat la diverse activități educaționale cât și la diferite concursuri ce s-au organizat (cel puțin de când sunt eu aici).

 

Spații de lectură și activități

 

Dacă tot am trecut prin zona de petreceri și v-am relatat câteva dintre chestiile pe care noi le facem aici să ne simțim bine, nu în ultimul rând vreau să vă spun că aici se și învață și pe cât posibil majoritatea respectă asta. Există săli de lectură dotate cu mobilier și scaune pentru ca studenții să poată învăța în liniște. În timpul sesiunii sălile de lectură sunt pline dar chiar și în afara orelor de studiu, studenții folosesc sălile de lectură pentru proiecte și alte chestii pe care le au de făcut. Eu de exemplu am și filmat secvențe pentru un vlog în sala de lectură. Că tot veni vorba, tu cum ai folosi sala de lectură ?

 

În mare cam acestea sun punctele forte pentru care eu stau aici. Mă simt și cred că mă voi simți foarte bine în continuare și te invit și pe tine să ne faci o vizită. Eu sau unul dintre arccași îți poate face o prezentare a campusului și îți putem prezenta toate locurile enumerate mai sus. Dacă ai întrebări sau nelămuriri fie îmi poți lăsa mie un comentariu și îți voi explica ca de la student la student tot ceea ce trebuie să știi, fie poți contacta echipa Arcca prin modalitățile afișate mai jos.

 

HAI SĂ NE DISTRĂM LA ARCCA !

 

Tel: 0740 827 222

Tel: 07428 27 222

Tel: 0745 827 222

Sună-nă ( Luni-Vineri, 09-18 )!

Hai în vizită ( Luni-Vineri, 09-18 )!

E-mail:

contact@arcca.ro

Adresa:

Campus Vitan Village,  Bd. Energeticienilor, nr. 9-11, Sector 3, București (central-sudic). METROU Dristor 1  și Dristor 2 (cu transport GRATUIT Arcca 5-10 minute )

Salut! Astăzi vreau să fac o prezentare căminului unde eu locuiesc. Mulți poate știu, mulți poate nu faptul că, de când am început facultatea locuiesc într-unul dintre cele mai faine campusuri studențești din București: Arcca Vitan. Am decis să scriu acest articol deoarece știu că mulți dintre voi sunteți acum în căutarea unui cămin că tot s-a terminat prima etapă de admitere și de ce nu să nu vă ajut și eu cu ce pot ?!? Ei bine există câteva motive pentru care eu am ales să locuiesc în continuare în acest cămin de 2 ani de zile (și încă…
Un cămin excelent cu prețuri mai mult decât ok.

Recenzie Cămin Arcca Vitan

Amplasare - 8
Dotări/Utilități - 9
Comunitate - 9
Mijloace de Transport - 10
Administrativ - 10
Calitate/Preț - 9

9.2

Un cămin excelent cu prețuri mai mult decât ok.

User Rating: 2.47 ( 17 votes)

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.