Cu folia reflectiva dai putere caloriferelor

Acum este sezonul de iarnă și cu el climatul devine mai dur, pereții caselor tot mai reci, temperatura e setata la maxim dar nu poți da mai multa putere caloriferelor.

Astăzi sistemele de încălzire sunt de diferite tipuri și de eficiență energetică diferita Optimizate pentru fiecare locuinta in parte, in functie de pereti, izolatie termica, ferestre, materiale utilizate, volumul incaperii, corpurile de iluminat, alte surse complementare de incalzire.

Majoritatea clădirilor din ultimii ani nu au fost proiectate și construite în funcție de criteriile de izolare perimetrală, iar caloriferele erau adesea aranjate in sensul de aliniere la peretii exteriori, de obicei lângă sau sub ferestre .

Caloriferele fac parte dintr-un sistem de încălzire de tip circuit de apă, sunt terminale care colectează apa caldă transmisă prin țevi ce trec prin interiorul pereților și agentul de incalzire este produs de un generator .

Se încălzesc prin convenție și  prin urmare la trecerea lui se produce căldură între două corpuri, cum ar fi apa și aerul; din radiator un curent de aer cald se întinde spre centrul camerei prin intermediul unei mișcări parabolice , se ridică prin cedarea căldurii și răcirii pe podea și apoi se reia ciclul convectiv.

flux caldura in calorifer

Se credea de obicei că radiatoarele sunt situate lângă sursa principală de dispersie a căldurii, sub ferestre și departe de perete, la aproximativ 15 sau 20 cm pentru o distribuție mai bună a energiei . Totuși, o parte din căldura emisă, în contact cu pereții perimetrului rece era redusa și, prin urmare, a fost necesar să se mărească timpul de aprindere a instalației cu creșterea ulterioară a facturilor care trebuie plătite.

Astăzi putem interveni cu diferite sisteme atât pe structură, pe pereții perimetrului, creând astfel stratul așa-numit reflectiv , fie cu remedii mai simple, mai rapide și mai ieftine: panourile care reflectă căldură .

Foliile care reflectă căldură: ce sunt și cum funcționează

Foliile reflective sunt suprafețe care au exact sarcina de a reflecta cuplajul de căldură pe ele, sunt foi din polietilenă acoperite cu aluminiu si spatiu de aer neventilat, care aranjate in spatele caloriferului împiedică aerul cald să intre în contact cu peretele rece și apoi să se disipeze, folia va reflecta caldura spre interiorul incaperii.

Puteți maximiza eficiența sistemului vostru de încălzire(caloriferele) datorită acestor panouri/folii de grosime redusă, de la 3 la 10 mm, rezistente la căldură, non-toxice.

Randamentul caloriferelor se îmbunătățește cu aproximativ 10% , prin optimizarea eficienței energetice a întregii case sau apartamentului, panoul functioneaza de asemenea la temperaturi scazute , prevenind răspândirea cantității de energie prin radiatie.

Polietilena este una dintre cele mai comune materiale plastice, este o rășină termoplastică cu proprietăți excelente de izolare, este versatila și arată ca un solid transparent în formă amorfă sau albă, este economica, cu o bună stabilitate chimică.

tip folie reflectiva

Panouri care reflectă căldură

Pe piata exista diferite tipuri de kituri cu folii reflective dar eu prefer sa-l construiesc singur.

Achiziționarea de panouri de aluminiu care reflecta căldură nu implică cheltuieli exorbitante , il poti creea si tu cu doar cateva materiale simple , probabil deja prezente în casă : Aluminiu  in bucătărie și cutii de carton (alege una din stiva de pe balcon) .

Procedura implică lipirea cu lipici la spray (varianta ideala) sau lipici normal, cartonul trebuie sa fie dimensionat incat sa treaca usor în spatele radiatorului prin inserarea acestuia prin lateral sau de jos in sus sau mai degrabă din partea de sus, făcându-l sa alunece printre clemele caloriferului.

carton ondulat cu folie de aluminiu lipita

Pentru a ramane estetic trebuie să fii destul de precis în tăierea panoului și prin urmare, este recomandabil să folosesti un marcator, linii, busolă, cuțit, foarfece.

Aplicat in spatele caloriferului este de preferat să existe un spatiu liber de orice alt obiect care ar putea împiedica trecerea căldurii, cum ar fi rafturile , perdele, diverse structuri, sacose sau chiar genti.

Prin inserarea unei folii termoizolante reflective in spatele caloriferului se poate reduce considerabil pierderea caldurii datorita radiatiei si astfel sa avem case mai calduroase.

Lasă un comentariu