Ce pot plăti prin SMS ?

Ce pot plăti prin SMS ? MULTE ! După cum bine știm, telefonul a devenit un partener indispensabil în zilele noastre. Putem face poze și filmări 4K, putem naviga pe Facebook, putem să folosim aplicații utile precum Waze sau îl putem folosi ca și antrenor personal. În schimb, nu toată lumea știe că putem plăti diferite lucruri printr-un simplu SMS fie că avem o cartelă sau folosim un abonament. Tot ce trebuie să faci este să îți alimentezi cartela sau să te asiguri că nu ai depășit limita pe abonament (ca măsură de securitate nu poți face tranzacții mai mari de 10-30 euro în  funcție de operator pe zi).

Ce pot plăti prin SMS ?

  • Transportul în comun – Cel puțin în București, cu un simplu SMS poți plăti transportul în comun. Mi se pare o chestie foarte tare, pentru că nu găsesc în permanență stații de reîncărcare RATB deschise sau nu există fizic în unele stații de autobuz. Chestia asta mai e utilă când aproape ai pierdut autobuzul și nu ai timp și nici călătorii, sau dacă ai rămas fără călătorii și urcă controlorii 🙂 . Dai rapid un SMS și le explici că ai urcat în același moment cu ei 😀 .
  • Rovinieta – Dacă trimiți un SMS la numărul 7500 cu numărul de înmatriculare și categoria în care se încadrează vehiculul, poți achita taxa de rovinietă prin această metodă de plată. Vei primi un mesaj de informare a emiterii rovinietei pentru acel număr de înmatriculare, SMS pe care va trebui să îl confirmi prin textul DA la același număr.
  • Parcarea – Există numeroase parcări cel puțin în București unde, pentru un tarif începând de la 0.5 euro poți să folosești serviciile de parcare.
  • Flori – Dacă te grăbești și nu ai bani la tine sau dacă ai rămas pur și simplu fără bani, poți plăti prin SMS buchetul de flori.
  • Suc de portocale – DA ! Poți plăti un fresh de portocale prin SMS ! Am văzut chestia asta super tare la Politehnică. Există automatele OrangeFresh ce îți storc portocalele “pe viu” după ce ai trimis un SMS cu textul înscris pe acestea la un anumit număr.
  • Hosting/Domenii – Există furnizori ce acceptă plata prin SMS pentru hosting și înregistrarea domeniilor. Poți să cauți pe internet hosting prin SMS să vezi despre ce e vorba.
  • Abonamente la site-urile Pay2View (AntenaPlay/Voyo).
  • Taxa de pod.
  • Jocuri – Sunt firme ce acceptă plata prin SMS pentru jocurile de până în 10 euro.

Tu mai cunoști și alte lucruri pe care le poți plăti prin SMS ?

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.