Ce fac dacă am pierdut cardul de sănătate?

Ce fac dacă am pierdut cardul de sănătate? Ei bine, mă număr printre nefericiții asigurați ai CNAS care și-au pierdut cardul de sănătate. Mi-am dat seama de asta acum câteva zile când mi-am propus să mai trec și eu ca omul pe la medic cu varii probleme. Când să văd unde e cardul, ia-l de unde nu-i. Am stat puțin să mă documentez pe internet și vă prezint și vouă care este procedura de eliberare a unui duplicat după cardul de sănătate.

Ce fac dacă am pierdut cardul de sănătate?

  1. Descarci de pe site-ul CNAS cererea de eliberare a duplicatului (o poți face apăsând AICI)
  2. Plătești cei 14,87 lei datorați statului român, bani ce se presupun a fi pentru eliberarea duplicatului. Plata o poți face fie la casieria CNAS din Băneasa, fie în contul lor deschiz la Trezoreria Operativă a Municipiului București (RO18TREZ7005005XXX000131 CUI: 11629740 BENEFICIAR: CASMB) Să menționezi la detalii: CONTRAVALOARE REEMITERE SI TRANSMITERE CARD SANATATE .
  3. Te prezinți după 5 zile lucrătoare cu chitanța pe care ai primit-o de la trezorerie împreună cu buletinul și copie după acesta, cât și cererea de eliberare pe care o descarci de mai sus iar apoi o completezi *
  4. Ți se va elibera o adeverință cu termen de valabilitate de 60 zile, timp în care cardul va fi reemis și trimis către tine
  5. Te bucuri de noul tău card de sănătate și speri să nu îl mai uiți sau pierzi pe cine știe unde

*Documentele pot fi trimise și prin poștă. Nu se acceptă cererile trimise prin email.

Acum trebuie să îmi fac timp și să mă duc să stau la coadă la CNAS zilele care vin. Ce pot spune, mi-am făcut-o cu mâna mea !

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.