Când ai fost ultima oară la un cabinet stomatologic ?

Sincer, nu sunt chiar cea mai organizată persoană. Mă gândeam zilele trecute chiar, când am fost ultima data într-un cabinet stomatologic. Cu un job pe timp de zi și ca DJ pe timp de noapte, îmi e aproape imposibil să rezolv chiar orice problemă ce îmi stă în cale. În schimb, mai nou au apărut probleme care necesită o rezolvare urgentă.

De mic am probleme cu dinții, am fost de multe ori la stomatolog pentru a rezolva varii probleme. Fie că era vorba de carii, coroane sau extirpări. Acum mai nou, trebuie să îmi scot cât mai urgent molarii de minte. Medicii recomandă cică să mergi la fiecare 6 luni la un control. Sincer, n-am avut timp deloc și pot spune că am și o oarecare teamă de dentist din cauza faptului că am mers de prea multe ori în trecut și tehnologia nu era atât de avansată când eram mic ca să putem vorbi despre o anestezie de calitate. M-am gândit să îți prezint câteva sfaturi pe care medicii dentiști ți le recomandă, asta ca să nu cazi în capcană ca și mine și să fii nevoit să îți extragi molari cariați sau să ai probleme pe viitor.

Mergi la un cabinet stomatologic !

Este bine să avem o idee despre starea noastră de sănătate. Așa cum facem analize de sânge pentru a depista eventualele probleme, trebuie să fim conștienți că și dinții sunt o parte importantă din structura noastră. Medicul dentist poate depista leziunile incipiente pe care le poți trata mai rapid și mai ieftin decât dacă le-ai lăsa să progreseze. De asemenea, medicul îți va spune toate detaliile legate de păstrarea în stare bună a danturii și sfaturi legate de îngrijirea acesteia sau îți poate oferi un periaj profesional gratuit în cazul în care îi ești client mai vechi.

Cabinet Stomatologic Sector 4

Ai grijă la ceea ce consumi

Sunt un mare consumator de dulciuri și de chestii procesate, dar cu toate astea vă garantez că nu a existat ședință în care medicul meu dentist să îmi reamintească faptul că zaharul și acizii prezenți în aceste alimente, degradează în timp smalțul dinților cât și rezistența acestuia. Să mai amintim faptul că o alimentație defectuoasă, poate degrada și starea generală de sănătate ?

Învață cum să folosești mijloacele de igienă orală

Cu toate că sunt un om haotic de fel, sunt mândru să spun că știu să mă spăl pe dinți și folosesc ața dentară. Întreabă medicul tău dentist despre cum poți folosi mijloacele de igienă orală, astfel încât să ai grijă de dinții tăi, pentru a nu avea probleme în timp. Să ne reamintim faptul că, cea mai bună metodă de a scăpa de probleme, este prevenția !

Acum că ai citit aceste mici sfaturi pe care un medic dentist ți le va da cu siguranță de fiecare dată când îi treci pragul, sper să fii mai grijiuliu când vine vorba de dantura ta. Eu mai am ceva de tras, iar dacă nu scot rapid acele 4 măsele de minte, sigur ajung în câteva zile la dentist pentru urgențe stomatologice . Deja corpul meu începe s-a săturat de ibuprofen, îl frecventez de ceva zile .

Tu când ai fost ultima oară la un cabinet stomatologic ?

Lasă un comentariu